Xenon HID žarnica / D4S / 35W / 4300K

Šifra
2139
19,90 € 16,31 €

Xenon HID žarnica tipa D4S je visokointenzivna razsvetljava za avtomobile, ki deluje pri moči 35W. Njena barvna temperatura znaša 4300K, kar zagotavlja naravno belo svetlobo, podobno dnevni svetlobi. Uporablja tehnologijo visokotlačnega razreza plina za izjemno svetilnost in dolgo življenjsko dobo, ter je primerna za avtomobilske žaromete.

Na zalogi
Tehnične specifikacije
Šifra 2139
Barva svetilnosti 4300K-Nevtralno bela
Poraba ( Watt) 35W
Električna napetost DC 12V-24V
garancija Garancijski rok za izdelek je 12 mesecev.
Tip Xenon D4S
Moč svetilnosti ( Lumen ) 3200 lm

Ponosno predstavljamo Xenon HID žarnico tipa D4S, ki je odlična izbira za izboljšanje svetlobne učinkovitosti vašega avtomobila. S svojo električno močjo 35W bo zagotovila optimalno svetlobo brez pretiranega obremenjevanja električnega sistema vozila. Prilagodljiva vhodna napetost v območju DC12V-24V omogoča enostavno namestitev na različne avtomobilske modele.

Z žarnico D4S boste dosegli naravno belo svetlobo s temperaturo 4300K, ki je sestavljena iz 50% bele in 50% rumene svetlobe. S tem se doseže uravnotežen kontrast in boljša vidljivost, kar je še posebej koristno med nočno vožnjo. Svetilnost žarnice znaša močnih 3200 lm, kar bo pripomoglo k boljši osvetlitvi ceste.

360-stopinjski kot svetilnosti omogoča enakomerno razporeditev svetlobe, kar poveča vašo varnost in udobje med vožnjo. Xenon HID tehnologija s svojim visokotlačnim razreznim plinom zagotavlja dolgo življenjsko dobo žarnice, ki deluje tudi v zahtevnih delovnih okoljih s temperaturo od -40°C do 95°C.

V primerjavi s tradicionalnimi žarnicami se Xenon HID žarnica izkaže kot odlična izbira za izboljšanje svetlobnih pogojev med vožnjo, kar bo prispevalo k večji varnosti in udobju na cesti.

Ne oklevajte in si zagotovite vrhunsko svetlobno izkušnjo z našo Xenon HID žarnico D4S.

Xenon žarnica je vrsta plinske razrešilne svetilke, ki uporablja ioniziran plin, običajno ksenon, za ustvarjanje svetlobe. Ta vrsta žarnice deluje na podobnem principu kot klasična žarilna nitka, vendar je namesto žarilne niti v notranjosti steklenega ohišja prisoten plin.

Ko se xenon žarnica vklopi, električni tok prehaja skozi plin, kar vodi k ionizaciji ksenona. To ustvarja svetlobo, ki je bolj podobna naravni dnevni svetlobi kot svetloba, ki jo oddajajo klasične žarnice. Xenon žarnice se pogosto uporabljajo v avtomobilski industriji za žaromete, kjer zagotavljajo močno in naravno belo svetlobo, kar omogoča boljše vidljivosti med nočno vožnjo.

Poleg tega se xenon žarnice uporabljajo tudi v različnih drugih aplikacijah, kot so projektorji za predstave in v industrijski razsvetljavi, kjer je potrebna svetloba visoke svetilnosti in kakovosti.

V avtomobilski industriji se uporabljajo različne barve svetlobe za različne namene. Tukaj so nekatere od najpogostejših barv svetlobe in njihova uporaba v avtomobilih:

Bela Xenon Svetloba (4000K - 6000K): Bela xenon svetloba je najpogostejša barva svetlobe za avtomobilske žaromete. Ponuja dobro vidljivost in je najbolj podobna naravni dnevni svetlobi. Svetloba s temperaturo okoli 6000K velja za najbolj optimalno za vožnjo.
Topla Bela Svetloba (3000K - 4000K): Ta barva svetlobe je bolj rumenkasta in ustvarja mehkejšo svetlobo. Kljub temu, da ni tako svetla kot bela xenon svetloba, je še vedno dobra za vožnjo ponoči in pri slabih vremenskih razmerah.
Modra Xenon Svetloba (nad 6000K): Modra xenon svetloba je svetlejša od bele xenon svetlobe in je značilna po modrikastem odtenku. Čeprav daje avtomobilu izrazit videz, ni najbolj priporočljiva za nočno vožnjo, saj lahko zmanjša vidljivost.
Rumena Svetloba (pod 3000K): Rumena svetloba se običajno uporablja za meglenke. Zaradi svojega nizkega kelvinskega števila daje bolj omejeno, vendar široko razpršeno svetlobo, kar pomaga pri preprečevanju bleščanja v megli.
Pri izbiri barve svetlobe za avtomobil je priporočljivo upoštevati lokalne prometne predpise in zakone, ki določajo, katere barve svetlobe so dovoljene na cesti. Poleg tega je pomembno, da barva svetlobe ustreza vašim osebnim preferencam in zagotavlja najboljšo vidljivost med vožnjo.

V Sloveniji so predpisi o barvi svetlobe na avtomobilih določeni v Pravilniku o tehničnih pogojih vozil. Glede na veljavne predpise, je običajno dovoljena uporaba belih luči z barvno temperaturo med 4000K in 6000K. Barvne temperature nad 6000K, vključno z 8000K in 10000K, niso običajno dovoljene za splošno uporabo na cesti.

Priporočam, da se za natančne informacije obrnete na lokalne uradne ali pristojne organe za cestno varnost v Sloveniji. Tako boste dobili najnovejše in najbolj zanesljive informacije o predpisih za barvo svetlobe na avtomobilih.

Xenon žarnica predstavlja vrhunsko rešitev za ustvarjanje svetlobe, ki presega meje običajnih žarnic. Z uporabo ioniziranega ksenona, ta plinska razrešilna svetilka zagotavlja izjemno močno, naravno in energetsko učinkovito razsvetljavo.

Naravna Svetloba, Kot Še Nikoli Prej: Zahvaljujoč uporabi ksenona kot osnovnega plina, xenon žarnica ustvarja svetlobo, ki je izjemno podobna naravni dnevni svetlobi. To omogoča boljšo vidljivost in zmanjšuje obremenitev oči, še posebej v situacijah z zmanjšano osvetlitvijo.

Jasnost in Moč: Xenon žarnice se odlikujejo po izjemni svetilnosti, kar jih uvršča med najmočnejše razsvetljave na voljo. S tem se zagotavlja izredno jasno osvetlitev okolja, kar je ključnega pomena v situacijah, kjer je potrebna natančnost in zanesljivost.

Energijska Učinkovitost: Zaradi svoje učinkovite uporabe ioniziranega plina je xenon žarnica energetsko učinkovita, kar pomeni manjšo porabo električne energije v primerjavi z drugimi tradicionalnimi razsvetljavami.

Široka Uporaba: Xenon žarnice so priljubljene v avtomobilski industriji za žaromete, saj nudijo izjemno močno in naravno belo svetlobo, ki izboljša vidljivost na cesti. Poleg tega se uporabljajo v številnih drugih aplikacijah, vključno s projektorji, industrijsko razsvetljavo in druge situacije, kjer je potrebna visokokakovostna razsvetljava.

Za čistejšo, močnejšo in bolj naravno svetlobo, je xenon žarnica izbira, ki bo vašemu prostoru prinesla novo dimenzijo razsvetljave. Investirajte v kakovost in izkusite razliko že danes.

Za pravilno delovanje xenon žarnice v vozilu potrebujete naslednje komponente:

Xenon Žarnica: To je glavna svetlobna enota, ki oddaja svetlobo z uporabo ioniziranega ksenona.
Balast (Ali Gonilnik): Balast je elektronska naprava, ki je odgovorna za zagotavljanje pravilne napetosti in toku, potrebnem za vzpostavitev in vzdrževanje električnega razrešenja v xenon žarnici. Balasti so ključni za stabilno delovanje xenon žarnice.
Vžigalnik (Igniter): Vžigalnik je naprava, ki generira visoko napetost, potrebno za vžig xenon žarnice. To omogoča začetno ionizacijo plina v žarnici.
Električna Povezava in Kabelska Napeljava: Zagotoviti morate ustrezno električno povezavo med avtomobilskim sistemom in komponentami xenon svetlobnega sistema, vključno z žarnico, balastom in vžigalnikom.
Hlajenje in Odporniška Naprava: Ker xenon žarnice proizvajajo toploto, je pomembno, da imate primerno hlajenje, ki preprečuje pregrevanje. Prav tako je priporočljivo vključiti odporniško napravo, ki zmanjšuje elektromagnetno interferenco (EMI).
Pravilna Namestitev in Prilagoditev: Xenon žarnice morajo biti pravilno nameščene in prilagojene, da zagotovijo ustrezno svetilnost in ne bleščijo nasproti voznikom na nasprotnem pasu.
Pri namestitvi xenon svetlobnega sistema je pomembno upoštevati lokalne zakone in predpise glede svetlobne opreme na vozilu. Poleg tega priporočamo, da se delo opravi v skladu s smernicami proizvajalca in, če je potrebno, s pomočjo strokovnjaka za avtomobilsko električno opremo.

Xenon žarnice v avtomobilih so običajno povezane z električnim sistemom vozila s pomočjo posebnih komponent. Obstajajo dve glavni vrsti priključkov za xenon žarnice:

D1S, D2S, D3S, D4S: To so standardni tipi priključkov za xenon žarnice, ki se uporabljajo v avtomobilski industriji. Vsak od teh tipov žarnic ima poseben priključek, ki se ujema s specifičnim dizajnom žarometa.
D1R, D2R, D3R, D4R: Ti priključki so podobni D1S, D2S, D3S in D4S, vendar imajo rahlo drugačen dizajn in so zasnovani za različne vrste žarometov.

Oznake H1, H3, H4, H7, H8, H9, H11 so standardizirane oznake za žarnice v avtomobilih, ki se uporabljajo za označevanje določenih tipov žarnic za žaromete. Vsaka oznaka predstavlja specifičen dizajn in priključek žarnice.

Tukaj je kratek opis vsake oznake:

H1: H1 je oznaka za žarnice s posebnim enosmernim priključkom, ki se običajno uporabljajo za žaromete. Te žarnice imajo en sam kontaktni priključek.
H3: H3 je oznaka za žarnice, ki imajo eno žarnico s dvojnim kontaktnim priključkom, ki se uporablja za žaromete.
H4: H4 je oznaka za žarnice z dvojnim filamentom, ki omogoča preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi. Te žarnice so pogosto uporabljene v kombinaciji z žarometi s halogensko tehnologijo.
H7: H7 je oznaka za enožarno žarnico z enosmernim priključkom. Pogosto se uporablja za žaromete in žaromete za meglenke.
H8: H8 je oznaka za žarnice s posebnim priključkom, ki se običajno uporabljajo za meglenke ali dnevne luči.
H9: H9 je oznaka za enožarno žarnico z enosmernim priključkom, ki se uporablja za žaromete in žaromete za meglenke.
H11: H11 je oznaka za enožarno žarnico z enosmernim priključkom, ki se pogosto uporablja za žaromete in žaromete za meglenke.

D1S in D1R: To sta standardna tipa xenon žarnic, ki imata enosmerni priključek. D1S se običajno uporablja za žaromete, medtem ko se D1R uporablja za reflektorje.
D2S in D2R: Tudi ti dve oznaki označujeta xenon žarnici s standardnim enosmernim priključkom. D2S je namenjen za žaromete, medtem ko se D2R uporablja za reflektorje.
D3S in D3R: To sta naslednja generacija xenon žarnic s standardnim enosmernim priključkom. D3S se običajno uporablja za žaromete, D3R pa za reflektorje.
D4S in D4R: D4S in D4R sta tudi naslednja generacija xenon žarnic s standardnim enosmernim priključkom. D4S je namenjen za žaromete, D4R pa za reflektorje.
D5S: D5S je še ena generacija xenon žarnic, ki se uporablja za žaromete. Različica D5S je del novejših tehnologij.
D8S: D8S je najnovejša generacija xenon žarnic, namenjenih za žaromete. Ta model je razvit z najnovejšimi tehnološkimi izboljšavami.


Pri zamenjavi xenon žarnice v vozilu je pomembno, da uporabite pravilno vrsto priključka, ki ustreza dizajnu vašega žarometa. Poleg tega je priporočljivo, da se izvede zamenjava xenon žarnice s strani usposobljenega strokovnjaka ali v specializirani delavnici, da se zagotovi pravilna namestitev in delovanje sistema.

Pomembno je tudi, da se upoštevajo lokalni predpisi in zakoni, ki urejajo uporabo xenon žarnic na cesti, da se prepreči morebitne težave z zakonodajo ali varnostjo.

Različni avtomobilski proizvajalci uporabljajo različne tipe žarnic glede na modele in letnike vozil. Vendar pa se nekateri modeli žarnic pojavljajo pogosteje pri določenih znamkah. Spodaj so splošne smernice, vendar je pomembno vedeti, da se lahko specifikacije med različnimi modeli in letniki vozil razlikujejo:

Audi: Audi pogosto uporablja xenon žarnice z oznako D1S in D3S za svoje visokokakovostne modele, medtem ko za druge modele, predvsem starejše, lahko uporabljajo halogenske žarnice.
Mercedes-Benz: Mercedes-Benz je znan po uporabi xenon žarnic z oznakami D1S, D2S, D3S in D4S za svoje visokokakovostne modele. Nekateri starejši modeli in osnovni razredi pa lahko uporabljajo halogenske žarnice.
BMW: BMW uporablja xenon žarnice z oznako D1S, D2S, D3S in D4S za svoje luksuzne modele, medtem ko za nekatere druge modele, predvsem starejše, lahko uporabljajo halogenske žarnice.
Volkswagen (VW): VW vozila lahko uporabljajo različne vrste žarnic, vključno s halogenskimi in xenon žarnicami (npr. D1S, D2S, H7). To je odvisno od modela in opcijske opreme.
Škoda: Škoda pogosto uporablja halogenske žarnice, vendar nekateri modeli v višjem cenovnem razredu lahko ponujajo možnost xenon žarnic.
Kia: Kia vozila imajo običajno halogenske žarnice. V nekaterih višjih modelih ali posebnih izdajah lahko ponujajo xenon žarnice.
Citroën: Citroën pogosto uporablja halogenske žarnice za svoje vozila. V nekaterih vrhunskih modelih ali različicah pa lahko najdete tudi xenon žarnice.
Renault: Renault vozila običajno uporabljajo halogenske žarnice. V nekaterih višjih modelih ali posebnih različicah lahko ponujajo xenon žarnice.
Hyundai: Hyundai ponuja različne tipe žarnic za svoje modele, od halogenskih do xenon žarnic, odvisno od opcijske opreme in modela.

Volvo: Volvo pogosto uporablja xenon žarnice z oznakami D1S, D2S, D3S in D4S za svoje visokokakovostne modele. Nekateri starejši modeli in razredi pa lahko uporabljajo halogenske žarnice.
Lexus: Lexus je znan po uporabi xenon žarnic z oznakami D2S, D4S in D3S za svoje visokokakovostne modele. Nekateri modeli vključujejo tudi novejše modele, kot so D5S.
Porsche: Porsche pogosto uporablja xenon žarnice z oznakami D1S, D2S, D3S in D4S za svoje visokokakovostne športne avtomobile.
Jaguar: Jaguar se pogosto odloča za uporabo xenon žarnic z oznakami D1S, D2S, D3S in D4S za svoje visokokakovostne modele. Nekateri starejši modeli pa lahko uporabljajo halogenske žarnice.
Infiniti: Infiniti uporablja xenon žarnice z oznakami D2S, D4S in D3S za svoje luksuzne modele.
Acura: Acura pogosto uporablja xenon žarnice z oznakami D2S, D4S in D3S za svoje luksuzne modele.
Mazda: Mazda se lahko odloči za uporabo xenon žarnic v nekaterih različicah svojih višjih modelov. Oznake xenon žarnic so lahko D1S, D2S ali D3S.


Vendar je najbolj zanesljivo preveriti specifikacije in opremo za določen model in leto vozila, saj se te informacije lahko razlikujejo med različnimi tržišči in letniki.

Xenon in halogen so dve različni vrsti žarnic, ki se uporabljajo za razsvetljavo, vključno v avtomobilih. Tu so glavne razlike med njima:

Tehnologija Delovanja:

Halogen: Halogenske žarnice delujejo tako, da električni tok poteka skozi volframovo nitko, ki se segreje in oddaja svetlobo. Pri tem procesu se uporablja halogen plin, ki pomaga ohranjati žarilno nitko in podaljšuje življenjsko dobo žarnice.
Xenon: Xenon žarnice uporabljajo ioniziran ksenon plin, da ustvarijo svetlobo. Ksenon je eden izmed inertnih plinov, ki sveti, ko je izpostavljen električnemu toku.
Svetloba in Barvna Temperatura:

Halogen: Halogenske žarnice oddajajo svetlobo z bolj rumenim odtenkom. Barvna temperatura halogenskih žarnic je običajno med 2700K in 3500K.
Xenon: Xenon žarnice ponujajo bolj belo in svetlejšo svetlobo, ki je podobna naravni dnevni svetlobi. Barvna temperatura xenon žarnic se giblje od približno 4300K do 6000K, pri čemer so višje vrednosti bolj modrikaste.
Energetska Učinkovitost:

Halogen: Halogenske žarnice so manj energetsko učinkovite v primerjavi z xenon žarnicami.
Xenon: Xenon žarnice so bolj energetsko učinkovite in porabijo manj električne energije za enako svetilnost.
Trajanje Življenjske Dobe:

Halogen: Halogenske žarnice imajo krajšo življenjsko dobo v primerjavi z xenon žarnicami.
Xenon: Xenon žarnice so znane po dolgi življenjski dobi, kar pripomore k manjšemu številu zamenjav.
Uporaba v Avtomobilih:

Halogen: Halogenske žarnice so tradicionalno bolj pogoste v avtomobilih, predvsem v starejših modelih.
Xenon: Xenon žarnice se običajno uporabljajo v bolj prestižnih in visokokakovostnih avtomobilih ter v nekaterih športnih in luksuznih modelih.
Cena:

Halogen: Halogenske žarnice so običajno cenejše od xenon žarnic.
Xenon: Xenon žarnice so običajno dražje od halogenskih žarnic, vendar so bolj energetsko učinkovite in imajo daljšo življenjsko dobo.


Izbira med halogenskimi in xenon žarnicami je odvisna od osebnih preferenc, modela avtomobila in proračuna. Pomembno je tudi upoštevati lokalne zakone in predpise, ki se nanašajo na vrsto žarnic, ki jih je dovoljeno uporabljati na cesti.

Poleg tistega, kar smo že pokrili, je še nekaj pomembnih informacij, ki bi jih bilo smiselno vključiti v opis glede xenon žarnic :

Pravilna Namestitev in Vzdrževanje:

Pri namestitvi ali zamenjavi xenon žarnic je pomembno, da se to opravi v skladu s priporočili proizvajalca in/ali z uporabo strokovnjaka za avtomobilsko električno opremo. Nepravilna namestitev lahko povzroči težave z delovanjem svetilnega sistema.


Previdnostni Ukrepi Ob Rokovanju:

Pri nameščanju ali rokovanju z xenon žarnicami je pomembno, da se izognete neposrednemu dotiku steklenega dela žarnice z rokami. Prstni odtisi lahko povzročijo pregrevanje in zmanjšajo življenjsko dobo žarnice.


Obraba in Menjava v Paru:

Priporočljivo je, da se xenon žarnice vedno menjajo v paru, četudi ena žarnica še vedno deluje. To zagotavlja enakomerno svetilnost in barvno temperaturo na obeh straneh vozila.


Pravne Omejitve in Predpisi:

Pred zamenjavo žarnic je vedno priporočljivo preveriti lokalne zakone in predpise, ki urejajo uporabo različnih vrst žarnic na cesti. V nekaterih državah ali regijah so lahko določene barvne temperature xenon žarnic omejene ali prepovedane.


Varčevanje z Energijo:

Xenon žarnice so energetsko učinkovite, kar pomeni, da porabijo manj električne energije za enako svetilnost v primerjavi z halogenskimi žarnicami. To lahko pripomore k manjši porabi goriva in zmanjšanju obremenitve električnega sistema vozila.


Redno Preverjanje Delovanja:

Priporočljivo je redno preverjati delovanje žarnic in sistemov za razsvetljavo, da se zagotovi optimalna vidljivost med vožnjo, predvsem v nočnih ali slabih vremenskih pogojih.


Specializirane Delavnice in Servis:

Če pride do težav z xenon svetili ali žarnicami, je priporočljivo, da se obrnete na specializirane delavnice ali servis, ki imajo izkušnje z avtomobilsko razsvetljavo.


Zavedanje teh informacij lahko pomaga pri pravilni uporabi in vzdrževanju xenon žarnic ter zagotavljanju varne in učinkovite razsvetljave med vožnjo.

Pozornost na Pravilno Nastavitev Žarometov:

Po zamenjavi ali namestitvi xenon žarnic je ključnega pomena, da se žarometi pravilno nastavijo. Nepravilna nastavitev lahko povzroči slepljenje nasproti vozečih ali slabo vidljivost na cesti, kar predstavlja tveganje za varnost v prometu.
Opozorilo o Samozatemnitvi:

Xenon žarnice občasno dosegajo svojo polno svetilnost šele nekaj trenutkov po vklopu. Ta kratka časovna zakasnitev je normalna in ne kaže na napako v žarnici ali sistemu.
Prilagodljiva Svetila (AFS):
Pri nekaterih vozilih so xenon žarnice del prilagodljivega svetlobnega sistema (AFS), ki omogoča dinamično prilagajanje svetilnih žarkov glede na kote zavojev. To pripomore k izboljšanju vidljivosti in varnosti med vožnjo v ovinkih.
Zaščita pred Vibracijami in Udarci:
Xenon žarnice vsebujejo občutljive elemente in elektroniko. Zato je pomembno zagotoviti, da so žarnice pravilno nameščene in zaščitene pred močnimi vibracijami in udarci, kar lahko vpliva na njihovo delovanje.
Povečana Trajnost Xenon Svetil:
Poleg žarnic so xenon svetila (žarometi) običajno opremljena z visokokakovostnimi komponentami, ki so namenjene povečanju trajnosti in zanesljivosti sistema.
Nadgradnje in Popravila:
V primeru potrebe po nadgradnji ali popravilu xenon svetil ali žarnic, se priporoča, da se to opravi pri pooblaščenem servisu ali specializirani delavnici, ki ima izkušnje s xenon razsvetljavo.


Te informacije lahko dodatno pripomorejo k razumevanju in pravilni uporabi xenon žarnic. Če pa imate še kakršno koli vprašanje ali želite dodatne informacije, smo tu, da pomagamo!

Vaša ekipa Super Strela